Diéta podľa krvnej skupiny 0
Po dlhoročnom skúmaní, zistil americký doktor Peter d’Adamo, že v našej krvi sa nachádza genetický odkaz po našich predkoch, ktorý nám pomôže ukázať, aké potraviny sú pre naše telo najvhodnejšie. Každá krvná skupina má vyhradený určitý typ potravín, ktoré už naši predkovia konzumovali vo väčšom množstve a tým sa im postupne prispôsoboval tráviaci trakt a metabolizmus. Základom týchto diét je teda upravenie jedálnička a konzumácia potravín, ktoré sú najvhodnejšie pre náš metabolizmus.
Krvná skupina 0:
V dobe vzniku tejto krvnej skupiny bol hlavným základom obživy lov. V dobe asi okolo 50 000 tisíc rokov p.n.l. sa teda konzumovalo hlavne mäso. Ľudia skupiny 0 sú najodolnejší voči stresu a iným záťažiam, čo sa týka psychiky. Preto ľudia s touto krvnou skupinou majú väčšinou bezproblémové trávenie. Zvládajú všetko o čo majú záujem, avšak riešia veci len povrchne, neradi do hĺbky.
Cieľom redukčnej diéty podľa krvnej skupiny 0 je, aby sme si podporili metabolizmus a tiež pomôcť čo najviac štítnej žľaze.
- Ideálne potraviny: Brokolica, špenát, kapusta, baranina, hovädzie, jahňacie, jelenie, pečeň, srdce, teľacie, srnčie, karfiol, maliny, figy
- Nevhodné potraviny: Biela kapusta, červená kapusta, karfiol, šošovica, fazuľa, pšenica, žito, džúsy, sladené nápoje, pečivo, plnotučné mliečne výrobky, citrusové plody, šunka, bravčové, hus, slanina
Diéta podľa krvnej skupiny 0 – jedálniček:
1.Deň – Jedálniček (diéta podľa krvnej skupiny 0)
Raňajky: 3deci čistej vody, celozrnný chlieb s kozím syrom
Desiata: banán
Obed: hovädzie mäso s ryžou, polievka zeleninová
Olovrant: slivky alebo za hrsť vlašských orechov
Večera: zeleninový šalát
2.Deň – Jedálniček (diéta podľa krvnej skupiny 0)
Raňajky: 3deci čistej vody, ryžová kaša
Desiata: banán, slivky, broskyne alebo hrozno
Obed: pečené kura s kyslou kapustou, kukuricová polievka
Olovrant: zelenina
Večera: omeleta s 3 vajec + zelenina
3.Deň – Jedálniček (diéta podľa krvnej skupiny 0)
Raňajky: 3deci čistej vody, ryžová kaša
Desiata: zmes ovocia a čaj z byliniek
Obed: rybie filé, ražný chlieb a šalát, čaj z byliniek
Olovrant: šalát
Večera: plnotučný ovocný jogurt